Over Vogels Nederland

Vogels Nederland is een initiatief van Coen Franken en Inge Duijsens. Onze liefde voor de vogel is vooral een kwestie van jaloezie: Hoe bijzonder is het als je zo mooi bent en ook nog eens kan vliegen?

Onze filosofie: Hoe meer je weet van vogels en natuur, hoe meer kans dat je vogels en de natuur gaat waarderen.
Kennis van de natuur maakt deze geliefd en levert direct of indirect natuurbehoud en natuurontwikkeling op.

Ons doel is zo veel mogelijk mensen de vogels en de natuurpracht in Nederland te laten ontdekken. We delen onze kennis en bieden informatie en producten die dat mogelijk maken. We richten ons op het brede publiek, jong tot oud. Naast voor het grote publiek zijn de producten van Vogels Nederland er specifiek voor:

  • Vogel- en natuurliefhebbers
  • Natuurbeheer organisaties
  • Scholen en educatieve organisaties

Vogel- en natuurliefhebbers

Vogel en natuurhobbyisten zijn er in vele soorten. Denk vogelspotters, aan de wandelaars en fietsers die hun tochtjes door de natuur maken. Dan zijn er ook nog de fotografen die speciaal niets liever doen dan onze Nederlandse natuurpracht in beeld te brengen. Vogels Nederland biedt hen allerlei informatie en producten.

Ook de consument en ondernemer die woning of bedrijf wil voorzien van een natuur wanddecoratie kan bij Vogels Nederland terecht.

Natuur organisaties

Nederland kent vele natuurorganisaties. Vogels Nederland helpt natuurorganisaties met informatie en (leerzame) producten. Zo zijn er in heel Nederland vele Agrarische Natuurverenigingen. Specifiek op vogelgebied is de vogelbescherming een bekende. Ook lokaal wordt er veel gedaan aan natuurbeheer door vogelwerkgroepen en het IVN.

Scholen en educatieve organisaties

Hoe meer je weet van vogels en natuur, hoe meer kans dat je vogels en de natuur gaat waarderen. Dat begint al op de basisschool. Natuureducatie is belangrijk. Veel scholen hebben speciale educatieve programma’s om de leerling te laten zien hoe mooi en belangrijk de natuur is voor ons eigen welzijn. Naast de educatie door scholen zijn er in Nederland veel natuur organisaties. Door het hele land organiseren deze natuurbijeenkomsten, zoals vogelcursussen en natuurwandelingen, speciaal voor de vogel- en natuurliefhebber.

Heb je een goed product gezien, dat niet mag ontbreken in ons aanbod? Laat het ons weten via contact..

Laat een reactie achter